Stand up Paddle (SUP)

Stand up paddling (SUP) is de snelst groeiende watersport op dit moment. SUPpen doe je door op een (sup)plank te staan met een paddle en je zo voort te bewegen over het water. Omdat je nauwelijks diepgang hebt kun je zelfs in de kleinste slootjes en mooie gebieden in ons land peddelen. Tevens kun je, met geschikt materiaal in de golven op zee suppen.

Omdat het suppen toch enigen overeenkomsten hebben met het windsurfen zie je op onze vereniging steeds meer leden met eigen SUP boards. Om  verder in te springen op deze, laagdrempelige, watersport zijn er in 2016 een aantal boards en paddles aangeschaft.Deze zijn zowel door leden als niet-leden te huur voor gebruik. Wil je het een keer proberen of lekker een tochtje maken door de Alphense wateren is dit mogelijk. Wel zijn er een aantal ‘spelregels’ voor het gebruik van onze materialen.

Spelregels gebruik

• De SUPs zijn eigendom van WSV Zegerplas:
    • In het beheer van de wedstrijdcommissie.
    • Onder de regie van aangewezen bestuurslid voor suppen.
    • Wedstrijdcommissie en bestuur kunnen voorstellen indienen obv onderstaande richtlijnen.
    • Verantwoordlijk bestuurslid beslist in geval van conflicten en bij afwezigheid voorzitter.
  • Sup’s kunnen ingezet worden bij/voor:
    • SUP cursussen/clinics/verhuur.
    • Surftraining en surfcursussen ter begeleiding van cursisten.
    • Begelijding door clubleden van externe evenementen als bijvoorbeeld de triatlon en open-water zwemwedstrijden.
  • SUP cursussen / clinics
    • 2 a 3 maal per jaar een cursus of clinic van een halve dag met aansluitend een tochtje op de Zegerplas/Aarkanaal.
  • SUP verhuur
    • Verhuur op zondagmiddag aan niet-leden. Kosten 25 Euro per 2 uur met een borg van 100 Euro per board.
    • Verhuur aan leden zonder eigen SUP; Kosten 10 Euro per 2 uur.
    • Verhuur alleen voor gebruik voor de SUP sport/recreatie. Al het andere is misbruik.
  • Evenementen
    • Inzet voor leden om deel te nemen aan een eerste toertocht. (Daarna eigen materiaal verzorgen of huren van de vereniging)
    • Organisatie eigen tocht voor niet-leden. (bijvoorbeeld door andere verenigingen / bedrijven)
    • Promotie bij Alphense events zoals bijvoorbeeld Sportontmoeting, Jaarmarkt, dag van de Watersport, etc.
  • Niet te gebruiken voor:
    • Leden die even een keertje willen suppen, maar geen eigen materiaal bij zich hebben (bruikleen zonder huur)
    • Zomaar even paddelen en spelen door kinderen van leden.
    • Geen verhuur voor gebruik anders dan aangewezen activiteiten. (geen klimtoestel aan de waterkant!)

Spelregels verhuur

• Verhuur van SUP’s alleen door vertegenwoordiger WSV Zegerplas
    • Bestuur
    • Wedstrijdcommissie
    • Dienstdoende bardienst
  • SUP’s kunnen verhuurd worden aan:
    • Niet-leden
      • Op vertoon legitimatie.
      • Tekenen van een klein huurcontract.
      • Controle van het materiaal vooraf en achteraf met de huurder.
      • Aanbetaling van de borg en huur vooraf.
      • Bijbetalen indien langer gebruik achteraf. (per 15 minuten)
    • Leden
      • Teken van een klein huurcontract.
      • Controle materiaal vooraf en achteraf met huurder.
      • Betaling van huur vooraf.
      • Bijbetalen indien langer gebruik achteraf (per 15 minuten)
  • Schade
    • Schade als gevolg door bisbruik wordt verhaald op de dader.
      • Bewust botsen op walkanten of andere vaartuigen.
      • Bewust beschadigen door verkeerd gebruik (spelen, teveel mensen, hond mee, etc.)
    • Schade als gevolg van een ongeval en normaal gebruik zal per geval bekeken worden.
  • Diefstal
    • Bij diefstal wordt aangifte gedaan bij de politie.

Reacties zijn gesloten.